Üniversitemiz mezunları ile daha iyi iletişim kurabilmek ve mezunlara yönelik etkinliklerin mezunlarımıza duyurulabilmesi amacıyla “Mezun Bilgi Sistemi” oluşturmuş ve https://mezun.aku.edu.tr adresinde faaliyete geçmiştir.

Mezuniyet durumunda ilişik kesebilmek için bu sistemde yapılması gerekenler:

1- Diploma basılacak öğrenciler için, ilgi yazı ekinde mutlaka
– Mezun öğrenci bilgilerini içeren Liste
– Diploma Föylerin .pdf’ lerinin (sistemden alınan imzasız)
– Transkriptlerin .pdf’ lerinin (sistemden alınan imzasız) mutlaka eklenmesi
– İmzalı diploma föyleri ve transkriptlerin elden teslim edilmesi. (her bir transkript ve diploma föyü ilgili öğrenci için arka arkaya zımbalanmış şekilde)

2- https://mezun.aku.edu.tr sayfasına mutlaka mezun öğrencilerin buraya kayıt olması ve burada kayıt işlem yapılması ve Hesabım kısmından “Temel Bilgiler” girilmesi ve bilgileri güncelleme yapılır ve aynı yerdeki “Eğitim Bilgiler” girilmesi ve mezuniyet bilgileri güncelleme yapılır. Aynı sayfada çıktı alınabilecektir. Öğrenci tarafından alınan çıktıların dönem klasörü oluşturularak saklanması gerekmektedir.

3- Diplomalarını Meslek Yüksek okullarından alan öğrenciler için,
– Mezun olan öğrenci, ilişik Kesme belgeleri Öğrenci Bilgi Sisteminden;
          Öğrenci İşlemleri>Öğrenci Rehber>ilgili öğrenci no>aranır ve öğrenci seçildikten sonra döküm kısmından “Diploma Teslim Belgesi” seçilir. Ve döküm alınır ve diploma Teslim Tutanağı çıkartılıp öğrenci tarafından imzalatılarak teslim Diploması teslim edilir. Teslim tutanakları numara sırasıyla mutlaka arşivlenecektir. Bu belge gerekli olduğunda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Diploma servisi tarafından istenilebilecektir.

– Üniversitemiz Diploma Yönergesinin 15 maddesi gereğince, Diploma başkasına teslim edilemez. “Diploma, diploma eki, geçici mezuniyet belgesi ve sertifikalar yalnızca hak sahiplerinin kendilerine ya da noter onaylı vekâletnamelerini ibraz eden ilgiliye teslim edilir. Mezunun yurt dışında bulunması halinde, vereceği vekâletnamenin Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarından alınmış olması gerekir. Vefat eden kişinin diploması, istekleri halinde veraset ilamını ibraz eden kanuni mirasçılarına verilir.”

4- İlişik Kesme belgesini daha önceden alan mezunlar internet sayfasında bulunan “Diploma Talep Formu Dilekçe’sini ve ilişik kesme belgesini imzalayarak gönderdiği takdirde diploması adresine kargo ile gönderilecek kargo gönderim belgesi ve diploma teslim tutanağı arşivlenecektir.

5- Mezun olan öğrencilerimizin kariyer sayfasına girmeleri gerekmemektedir.

6- Üniversitemizden ikinci defa mezun olan öğrencilerimizin bilgilerini mezun portalından güncelledikten sonra yeni durumlarını ilişkin belgelerin çıktılarını teslim edilecektir.

7- Diploma teslim sırasında hiçbir ücret alınmayacaktır.

11 Mayıs 2019, Cumartesi 1506 kez görüntülendi