Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Koronovirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, eğitim-öğretim süreçlerinin kesintiye uğramadan yürütülebilmesi için aldığı kararlar doğrultusunda, Üniversitemiz Senatosunun 24.03.2020 tarih ve 2020/12 sayılı kararı ile Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 27.03.2020 tarih ve 2020/140 sayılı kararı gereği;

• 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde Yürütülen Derslerin, Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi aracılığı ile yürütülmesi uygun görülerek derslerin ara sınav ve yıl sonu gibi sınavlarının akademik takvimdeki tarihleri güncellenmiştir.
  • Bu kapsamda, ara sınavlar, 11-17 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Ara sınav haftasında derslere devam edilecektir.
  • Ara sınavlar “ödev” ya da “proje” şeklinde yapılacak olup “ödev” veya “proje”ler Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden, e-mail yoluyla veya denetlenebilir platformlar aracılığı ile toplanacaktır.
  • Ara sınavların ortalamaya katkısı %30’u geçmeyecektir.
  • Yıl sonu, bütünleme sınavları yüz yüze yapılacaktır. Ancak şartlar iyileşmez ise on-line olarak yapılacaktır.
  • Sınavlar ve diğer gelişmeler hakkındaki merak ettiklerinizi üniversitemiz öğrenci işleri uzaktan eğitim (https://aku.edu.tr/uzaktan-egitim-sistemi/) sayfalarındaki ve Öğrenci Bilgi Sistemi üzerindeki duyurulardan takip edebilirsiniz.
28 Nisan 2020, Salı 158 kez görüntülendi