Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Harita Mühendisliği bölümleri ile NETCAD Yazılım A.Ş. ortaklığında Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda “NETCAD ile Akıllı Çözümler” semineri verildi. Seminere Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Sedat Büyüksağiş, fakülte olarak öğrencilere teorik ve pratik derslerin yanında düzenli olarak seminer, konferans, panel benzeri etkinliklerle mesleki uygulamalara ilişkin bilgi ve tecrübelerin verilmesine, güncel teknolojik gelişmelerden haberdar etmeye ve daha yetkin mühendisler yetiştirmek için çaba sarf etmeye özen gösterdiklerini belirtti. Büyüksağiş, şunları söyledi:

“Mühendislik biliminin ayrılmaz parçası olan teknolojik alt yapının en verimli kullanımı, ancak yeterince donanımlı ve bilinçli insan kaynağı ile mümkündür. Artık hem yer bilimleri alanında hem de saha ve şehir etüt ve planlamalarında bilgisayar yazılımları meslek hayatımızı daha kolaylaştırmakta, kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlamakta ve zamandan tasarrufa yardımcı olmaktadır. Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri, Sanal-Arttırılmış-Birleşik Gerçeklik, Otonom Araçlar, İnsansız Hava Araçları, mobil uygulamalar gibi kavramlar mühendislikte hızla yaygınlaşmakta, her geçen gün daha geniş kullanım alanları bulmaktadır. Geleceğin mühendis adayları olan öğrencileri en yeni bilgilerle donatmak için de bugün alanında öncü ve yenilikçi bir yerli yazılım firması olan NETCAD Yazılım A.Ş.’nin, NETCAD Akademi faaliyetleri kapsamında çevrim içi olarak ‘NETCAD Akıllı Çözümler’ Seminerini ortaklaşa olarak düzenlemiş bulunmaktayız. Firma Yetkilileri Yavuz Töre ve Murat Kızılpınar’a bizlere verecekleri bilgiler için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gelecekte de bu tür iş birlikteliklerini arttırarak sürdürmeyi planlıyoruz.”

Seminerin ilk bölümünde, NETCAD Ürün Yöneticisi Yavuz Töre, “NETCAD ile Madencilik Çözümleri” konusunda Masaüstü Mühendislik Çözümleri, Web Tabanlı Maden Bilgi Sistemleri, Nesnelerin İnterneti (IoT) Çözümleri ve Mobil Uygulamalara ilişkin olarak  kaynak kestirimi, açık ocak  ve yeraltı tasarımı, açık ocak optimizasyon süreçleri, 3D-örtük-statigrafik-GIS modellemeler gibi konulardaki yeni gelişmeler hakkında detaylı bilgiler sundu. Seminerin ikinci bölümde ise NETCAD Kıdemli Eğitim ve Destek Uzmanı Murat Kızılpınar ise “NETMAP ile İmar Uygulama Çözümleri” konusunda, imar ve kadastro projelerinin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nda belirtilen esaslara dayanılarak tüm aşamaları ile gerçekleştirilebildiği Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün (TKGM) standartlarına tam uyumlu modülün tanıtımı yapılarak, uygulama sahasındaki dağıtım uygulamalarını esas alan 18. madde uygulamaları ve geometri değişimlerini içeren 15. ve 16. madde uygulamaları kapsamında düzenlemeler ve bu düzenlemelerin kroki ve beyan çıktılarının nasıl alınabileceği konularına değindi.

Seminer soru cevabın ardından sona erdi.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

 

27 Mart 2024, Çarşamba 110 kez görüntülendi